Fen Bilimleri Dersinde İstasyon Tekniği Kullanımının Öğrencilerin Akademik Başarılarına ve Fen Tutumlarına Etkisi - Bekereci, Üzeyir; Şimşek, Faruk; Hamzaoğlu, Ergin; Yazıcı, Mustafa (Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)
In this study, the effect of using station technique in science class of on students’ academic success and science attitudes was investigated. Quasi-experimental designs with pretest and posttest control group were used in the study. The study was carried out with 60 seventh grade students studying in Kahramanmaraş in the 2018-2019 academic year. Applications related to station technique were applied to the experimental group and the expression method was applied to the control group. Working holding; It was seen that there was a significant difference in favor of the stations between the science course academic achievement scores and science attitude scores of the experimental and control students.

Bu çalışmada, fen bilimleri dersinde istasyon tekniği kullanımının öğrencilerin akademik başarıları ve fen tutumları üzerine etkisi incelenmiştir. Ayrıca araştırma kapsamında yapılan uygulamalar hakkında öğrenci görüşleri alınmıştır. Çalışmada ön test son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Çalışma 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Kahramanmaraş İlinde öğrenim gören 60 ortaokul yedinci sınıf öğrencisi ile yürütülmüştür. Deney grubuna istasyon tekniği ile ilgili uygulamalar yapılmış, kontrol grubuna ise anlatım yöntemi uygulanmıştır. Çalışma sonucunda, deney ve kontrol grubu öğrencilerinin fen bilimleri dersi akademik başarı puanları ve fen tutum puanları arasında istasyon tekniği lehine istatistiksel olarak anlamlı bir fark olduğu görülmüştür. Öğrencilerin istasyon tekniği ile ilgili olumlu düşüncelere sahip oldukları anlaşılmıştır.
The Effect of Using Station Technique in Science Lesson on Students'Academic Success and Science Attitudes
anemon
Keywords: academic success; science education; science attitude; station technique; Fen eğitimi; istasyon tekniği; akademik başarı; fen tutumu