Conformable türev operatörleri yardımıyla kesirli genelleştirilmiş RLW denkleminin yaklaşık çözümlerinin araştırılması - Aydemir, Zehra (My University, 2020)
Bu çalışmada, doğrusal olmayan zaman kesirli Genelleştirilmiş RLW denklemini çözmek için Residual kuvvet seri metodu (RPSM) kullanılmaktadır. Çalışmanın temel amacı, conformable türevler yardımıyla RPSM kullanılarak conformable türevler yardımıyla, doğrusal olmayan zaman kesirli Genelleştirilmiş RLW denkleminin sayısal çözümlerini bulmaktır. Ayrıca elde edilen çözümlerin güvenirliğini göstermek amacıyla α ifadesinin farklı değerleri için grafikler çizilmiştir.
Keywords: Caputo kesirli türevi; Gamma fonksiyonu; Kesirli diferansiyal denklemler; Residual kuvvet serisi metodu; Conformable türev; RLW denklemi