İş Ertelemenin İş Stresine Etkisinde Yönetici Desteğinin Aracı Rolü - Kaynak, İnan; Çiçek, Berat (My University, 2023)
Bu çalışmanın amacı, iş erteleme davranışının iş stresine olan etkisini araştırmaktır. İş ertelemenin iş stresine etkisinde yönetici desteğinin rolünün tespiti, çalışmanın bir diğer amacını oluşturmaktadır. Bu kapsamda TRB2 bölgesindeki özel ve kamu bankası çalışanları üzerinde 318 kişi ile bir anket çalışması yapılmıştır. Hipotez testi sonuçlarına göre, iş ertelemenin iş stresi üzerinde pozitif yönlü ve anlamlı; yönetici desteği üzerinde negatif yönlü ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Yönetici desteğinin ise, iş stresi üzerinde negatif yönlü ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu görülmüştür. Ayrıca yönetici desteğinin iş erteleme ile iş stresi arasındaki ilişkiye kısmi aracılık ettiği sonucuna ulaşılmıştır.