İşletmelerin Stratejik Yönetiminde Sosyal Ekonomik Ağların Önemi - Dalmış, Alper Bahadır (Muş Alparslan Üniversitesi, 2019)
Günümüzdesınırsız sayı ve içerikteki iletişim olanaklarıyla “ağların ağı” olaraknitelenen internet üzerinden kurulan sosyal ağların kullanımı küresel düzeydeyaygınlaştıkça, bu tür iletişim ağlarına ekonomik ağlar da eklemlenmiştir.Böylece internet insanlık tarihinde şimdiye kadar görülmemiş tarz ve içerikteyeni “sosyal ve ekonomik ilişkileri” gündeme getirmeye başlamış; gelenekselekonomilerde yüzyıllardır benzer şekilde tanımlanan yönetim, satış, talep, arz, fiyat, pazarlama vb. konularla ilişkili tüm klasik kuramlar yeni ortaya çıkan“sosyal ve ekonomik ağlar” içerisinde yeniden tanımlanmaya başlanmıştır. Temelamacı strateji oluşturma sürecinde sosyal ve ekonomik ağlara odaklanmanın anlamve önemini ortaya koymak olan bu araştırma kapsamında, 21.yüzyıldasosyo-ekonomik alanlarda yaşanan değişim ve dönüşümleri açıklayan paradigmalarçerçevesinde sosyal ve ekonomik ağ odaklı strateji oluşturma süreçleriincelenmeye çalışılmıştır.

Today, as the use of social networks established on the internet, which is describedas "network of networks" with the unlimited number and contentcommunication possibilities, spreads at the global level, economic networks arealso added to such communication networks. Thus, the internet has begun tobring "new kinds of social and economic relations" to the agenda in away that has never been witnessed before. In the traditional economies, similarly defined classical theories for ages related to management, sales, demand, supply, price, marketing, etc. have been redefined within the emerging "socialand economic networks." In the context of this research, which focuses onthe significance of focusing on social and economic networks in the process ofcreating a core strategy; social and economic network-oriented strategy-makingprocesses have been tried to be examined within the framework of paradigms thatexplain the changes and transformations experienced in the socio-economic areasin the 21st century.
The Importance of Social Economic Networks For Strategic Management of Enterprises
anemon
Keywords: Stratejik Yönetim; Ağ Toplum Modeli; Siber Kültür; Sosyal Ekonomik Ağlar; Strategic Management; Network Society Model; Cyber Culture; Social and Economic Networks