SIĞIRLARDA DİGİTAL DERMATİTİS - Durgun, Taner; İstek, Özmen (Fırat University, 2004)
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE Sığır digital dermatitisi etiyolojisi bilinmeyen bir hastalık olup, yumuşak ökçede ayağın proksimal ucuna yakın volar yüzünde yuvarlak görünümlü eritematöz lezyonlarla karakterizedir. Değişik derecede topallık ile ilişkilidir. Ekonomik olarak digital dermatitisin sonucu (süt veriminde azalma , üreme performasyonunda düşüş, üretimden çıkarılan hayvan oranında artış, süt kalitesinde bozulma ve ilave edilen işcilik maaliyeti) sağaltım masraflarına göre daha fazladır.
DIGITAL DERMATITIS IN THE COWS
Keywords: Digital Dermatitis; Sığır