İNTERNET HABERCİLİĞİNDE KADIN CİNAYETİ HABERLERİNİN SUNUMU: POSTA GAZETESİ ÖRNEĞİ - Yegen, Ceren (My University, 2014)
Kadın cinayetlerinin son dönemde Türkiyede hızla artmasına paralel, kadın cinayeti haberleri de medyada sıkça yer almaktadır. Geleneksel medyadan farklı olarak hızla her yere ve daha fazla kitleye ulaş abilen internet olgusu ile internet haberciliğ inde de söz konusu haberler fazlaca yer alır olmuş tur. Bu yüzden bu çalış mada kadın cinayeti haberlerinin internet haberciliğ inde nasıl ele alındı ğ ı incelenecektir. Posta Gazetesi resmi internet sitesi olan www.posta.com.trde 01.04.2011 ile 30.04.2014 tarih aralığ ında yayınlanan kadın cinayeti haberleri içerik analizi ile incelenecek, internet haberciliğ inin kadın cinayetlerini nasıl sunduğ u Posta Gazetesi resmi internet sitesi örneklemi ile tartış ılacaktır. Böylelikle kadın cinayetlerinin internet haberciliğ inde konular, failler, mağ durlar ve toplum açısından nasıl yorumlandığ ı ele alınacaktır.

Due to woman murders are increased recent period in Turkey, woman murder news are frequently located in media. Unlike traditional media, woman murder news are located in the internet journalism which is on the basis of the internet and rapidly reach to everywhere and crowds, too. Thus in this study woman murder news will be examined that how the internet journalism examine the woman murder news. The woman murder news which are published in Posta Newspapers offical web site www.posta.com.tr in the range of 01.04.2011 - 30.04.2014 will be examined with the content analysis, how the internet journalism present woman murder news will be discussed with the example of Posta Newspapers offical web site. Hereby, how the woman murder news are interpreted in the internet journalism as part of topics, offenders, victims and society will be handled.
THE PRESENTATION OF WOMAN MURDER NEWS IN THE INTERNET JOURNALISM: SAMPLE OF DAILY POSTA
Keywords: Sanat