Matematik Derslerinde Web Tabanlı Uzaktan Eğitime İlişkin Matematik Öğretmenlerinin Görüşleri - Kilit, Büşra; Güner, Pınar (Muş Alparslan Üniversitesi, 2021)
This study aims to examine the perspectives of mathematics teachers about the teaching of mathematics courses via web-based distance education. In the study carried out with the phenomenological research, the participants group consists of 19 middle school mathematics teachers. In the research, semi-structured interview form prepared by the researchers was used to collect data. The data obtained were analyzed by content analysis method. Mathematics teachers expressed the advantages of web-based education as repeatability, compliance with individual differences, multiplicity of learning activities, progress at own pace and low cost. The disadvantages were not being able to communicate with and control students. The majority of mathematics teachers thought that web-based distance education was useful, however, they believed that it was not effective and efficient for mathematics education. Teachers have found it important to improve the quality of web-based distance education by eliminating the problems regarding equal opportunities

ÖZ________________________________________Bu çalışmanın amacı matematik derslerinin web tabanlı uzaktan eğitim ile yürütülmesine ilişkin matematik öğretmenlerinin görüşlerini incelemektir. Fenomenolojik araştırma deseni ile yürütülen çalışmada katılımcı grubunu 19 ortaokul matematik öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplamak amacıyla araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Elde edilen veriler içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Matematik öğretmenleri web tabanlı eğitimin avantajlarını tekrarlanabilirlik, bireysel farklılıklara uygunluk, öğrenme etkinliklerinin çokluğu, kendi hızında ilerleme ve maliyetin azlığı kavramları ile dile getirmiştirler. Dezavantajlarının öğrencilerle iletişim kuramamak ve öğrencileri kontrol edememek olduğunu düşünmektedirler. Matematik öğretmenlerin çoğunluğu web tabanlı uzaktan eğitimin faydalı olduğunu fakat matematik eğitimi üzerinde etkili ve verimli olmadığını düşünmektedirler. Öğretmenler fırsat eşitliği konusundaki sıkıntıların giderilmesini web tabanlı uzaktan eğitimin kalitesini artırmak için önemli görmektedirler.
Perspectives of Mathematics Teachers Regarding Web-Based Distance Education in Mathematics Courses
anemon
Keywords: Mathematics Education; Mathematics Teachers; Web Based Distance Education; Web Tabanlı Uzaktan Eğitim; Matematik Öğretmenleri; Matematik Eğitimi