Gecikmeli Sinir Ağlarının Kararlılığı - Çetin, Şakir (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında; gecikmeli sinir ağlarının denge noktasının karalılığı ele alındı. Birinci bölümde; sinir ağlarının denge noktasının kararlılığı hakkında genel bir bilgi verilerek literatürde yapılan çalışmalar özetlendi. İkinci bölümde; bu çalışmada kullanılan temel kavramlar verilerek Lyapunov metodu hakkında bilgi verildi. Üçüncü bölümde; gecikmeli sinir ağlarının iki farklı modeli olan diferansiyel denklem sisteminin denge noktasının üstel kararlılığı için yeter şartlar Lyapunov’un ikinci metodu kullanılarak elde edildi. Son bölümde; araştırmacılar için bazı denklem modellerinin denge noktasının kararlılığının araştırılması tavsiye edildi.
Keywords: Asimptotik Kararlılık; Gecikmeli Diferansiyel Denklemler; Lyapunov Fonksiyon; Sinir Ağları; Üstel Kararlılık