Hemşirelerin Medyayı Kullanmaları: Yeni Koronavirüs Hastalığı Örneği - Kaya, Abdulsamed; Harmancı Seren, Arzu Kade (My University, 2021)
Kitle iletişim araçlarını anlatmak için kullanılan medya, topluma ilişkin mesajların ve bilgilerin aktarılmasını sağlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre medya, kamu çıkarları ve politikalar konularında kitleleri etkilemede önemli bir güce sahiptir. Hemşireler, bireysel veya mesleki ku- ruluşlar aracılığıyla medyayı öncelikli olarak ele alarak, mesleğin medyadaki imajını ve mesleği etkileyen politika sorunlarını ortaya koymada etkili olabilirler. Hemşirelik araştırmalarını kamu- oyuna sunmaya ve medyayı bu amaçla kullanmaya yönelik daha tutarlı bir yaklaşım, halkın hemşireliği olduğu gibi algılamasını sağlayacak ve araştırma kullanımını destekleyecektir. Bu derlemede, hemşirelerin medya aracılığıyla neler yapabileceği konusunda temel bilgiler veril- meye çalışılmış ve 2019 yılı sonunda Çin’in Wuhan kentinde Mart 2020’de de Türkiye’de ilk kez ortaya çıkan yeni Koronavirüs hastalığı sürecinde medyada yer alan hemşirelikle ilgili eylemler incelenmiştir.