Meslek yüksekokulu öğrencilerinin girişimcilik ve girişimciliğin finansmanına yönelik algıları üzerine bir saha çalışması - Üçay, Kadir; Şenol, Aydın (My University, 2012)
Bu çalışmada iki farklı bölgedeki iki üniversitenin Meslek Yüksekokulu öğrenci lerinin eğitimini aldıklari mesleki derslerin girişimcilik ve girişimciliğin finansmanı konusundaki düşünce ve eğilimlerine katkı sağlayıp sağlamadığı istatistiksel analiz neticesinde ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Üniversitelerde girişimcilik ve girişimciliğin finansmanı konusunda birçok dersin eğitimi verilmektedir. Girişimciliğin finansmanı konusunda birçok yöntem mevcuttur. Bir girişimci girişimciliğe adım atmak için bu yöntem veya yöntemlerden bir kaçını kullanabilmektedir. Yapılan çalışma sonucunda farklı iki bölgedeki iki üniversitenin öğrencileri arasında girişimciliğe ve girişimciliğin finansmanına bakışının bazı noktalarda ayrıştığı sonucuna ulaşılmıştır.

In this study, vocational lessons of Vocational School students of two universi ties from two different regions have been tried to uncovered by using statistical analysis if they have contributed to their entrepreneurship and thoughts and tendencies about financing of enrepreneurship. Education of many lessons about entrepreneurship and financing of enrepreneurship are given in the universities. There are many methods about financing of entrepreneurship. An entrepreneur may use some of these methods for entrepreneurship, As a result of the study, it has been deduced that approaches to entrepreneurship and financing of entrepreneurship of the students of two universities in two different regions have become different at some points.
A field study on trends perception for entrepreneurship and it’s financing on vocational school students
Keywords: İktisat; İşletme Finans