Osmanlı Değişim Sistemi Emperor’da Yaratıcı Faktörlü Okuma Sistemi: Alternatif İmge Modernizmi Süreçlerinde Ağaç Kroniği Olarak Aşkı Memnu Formunun Oluşumu - Gür, İmran (My University, 2022)
Modern Türk Dilinin gelişim süreçlerinde Modern Türk Edebiyatında aşk edimselinin bir ağaç kroniği olarak imgesel terimlenmesi ve modernin mono kavramı etrafında gelişimi Aşkı Memnu romanının en önemli kronik etkisi olarak üç ana faktörlü yapı donanımsal terim sistemi gerekliliği üzerine kurulan roman sistemiyle Halit Ziya Uşaklıgil Romanı’nın Osmanlı modernleşmesi ana ekseni etrafında terimleşmesine neden olan çok faktörlü okuma sistemi oluşumunun gerekçesidir. Türk Dili ve Edebiyatı’nın bilimleşmesi sürecinde modernleşen yapısal okumalar, aşk ve ihanet faktörünün bahçe ve ağaç imi temel temi etrafında etkin bir yapı faktörü olarak bileşkesel okunmasına neden olmuştur. İhanet ediminin İmgesel terimleşme sürecinin etken değer terminolojisi olan imgesel okunması sürecinde belirginleşen modern yapımsal diyalog terminolojisi oluşumu olarak Türk Dil ve Edebiyatının metin okuma süreçlerinin imbilim felsefesi etkisiyle belirginlik kazanan yeni yapım metin teknikleri, metinleşmede gerçekleşen edimler, güzellik kavramının estetik zemin anlatısal modern düşündürüm teknikleri, üçgensel düşünüm sistemi içinde terimleşen varlığı ile düşüncenin yönünü değiştiren edinim sistemi olarak ağaç terminolojisi nehir sürerlik felsefesi karşılaştırım değeri olarak imbilim epique, Aşkı Memnu formunun değişim kazanan yüzyıllık birikim kazanan okuma felsefesi dört evreli okuma süreci ilgeselidir. Süreç yapım ve olgulatma tekniği biçiminde belirginlik kazanan etkin faktörlü okuma formu olan İmge yaratımsal epique imlenen metin teknikleri modern Ecole de Parole Symmetric edim açılımsal yapılanmalar, metin okuma sistemlerinin genişletim değeri olarak ağaç edimselinin genişleyen okuma sistemi içinde modernin alternatiflerinin oluşum değeri, bir sorgu sistemleri bütünü olarak akıl kavramının dörtlü değişkesel süreç etken değerlendirimi Asimmetric okuma sistemi olarak mahşerin dört atlısına neden olan bahçe edimsel yaratma sistemidir. Güzellik akıl etken bir mono felsefesi olarak medeniyet değişkesi süreçlerinde insan akıl yaratma oluşumunda süregiden yapım felsefesi içinde mükemmel form oluşum değeri ve modern okültün yapısökümü, estetik bir yapım gelişimseli ve düşüncenin duyguya modern evrimsel, modernin okunumsal kültünü belirleyen özgün değer edimi olarak modernin imgesel okunması, disiplinerarası bilim mécaniser edim sistemi ve metin çözümleme yöntemi olarak gelişen imgeleşmedir.