İstatistiksel sürekli operatörler - solak, sümeyra (Muş Alparslan Üniversitesi, 2023)
Bu çalışmada, Riesz uzayları üzerinde tanımlanan istatistiksel sıra yakınsaklık kavramını kullanarak istatistiksel sıra süreklilik ve istatistiksel sıra sınırlı operatörleri tanımlanmıştır. Aynı zamanda bu kavramlar ile sıra sürekli ve sıra sınırlı operatörler arasındaki ilişkiler irdelenmiştir.

In this study, we introduce the notions of statistical order continuity and statistical order bounded operators by using the concept of statistical order convergence defined over Riesz spaces. We also examine the relationships between these concepts and the sequence continuous and sequence bound operators.
Keywords: Matematik; Mathematics