Riesz cebirleri üzerinde kompakt operatörler - Camcı, Elif (Muş Alparslan Üniversitesi, 2022)
Riesz cebirlerinde çarpımsal sıra yakınsaklık kavramı çalışılmıştır. Bu çalışmamızda, bu yakınsamayı kullanarak, Riesz cebirlerinde çarpımsal sıra kompakt operatörleri irdeleyeceğiz. Ayrıca, bu operatörler ile çarpımsal sıra sürekli operatörler ve sıra sürekli operatörler arasındaki bazı ilişkileri ele alınmıştır.

The multiplicative order convergence on Riesz algebras investigated and studied. By using this convergence, we introduce the multiplicative order compact operators on Riesz algebras. Also, we show some relations among this operators, multiplicative order continuous operators and order continuous operators.
Compact operators on Riesz algebra
Keywords: Matematik; Mathematics