Examining the Attitudes of Hotel Managements Towards Outsourcing Utilization - Karakaş, Yusuf; Çiçek, Berat (Muş Alparslan Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada; birçok sektörde uygulanmakta olan dış kaynak kullanımının (outsourcing) Alanya Bölgesi’nde bulunan otel işletmelerindeki uygulamalara ilişkin durumun ortaya konulması hedeflenmiştir. Araştırma betimsel tarama modeline göre modellenmiştir. Bu bağlamda otel işletmelerinin dış kaynak kullanımları, dış kaynak kullanımına karşı tutumları, işletmeye olan etkileri betimlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak kullanılan anket formu üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde mevcut durumun tespit edilmesine yönelik sorular bulunmaktadır. İkinci bölümde yöneticilerin, verilen hizmetlerin sağlanması için dış kaynak kullanımına gidilebilirliği konusundaki görüşleri belirlenmeye çalışılmıştır. Üçüncü bölümde ise, anket formuna yanıt veren yöneticilere yönelik demografik özelliklerin ve otel işletmesine ait bilgilerin alınması amaçlanmıştır. Araştırmaya katılanların var olan özelliklerinde hiçbir değişiklik yapılmaksızın verilerin toplanması ve mevcut durum hakkında deneklerin görüşlerinin alınması hedeflenmiştir. Araştırmanın, bölgedeki ve sektördeki işletmeler için stratejik karar almada, dış kaynak kullanımının daha etkin uygulanması hususunda katkı sağlaması beklenmektedir.

In this study, it has been aimed to put forward the conditions of outsourcing usage, which is applied in many sectors, in hotel managements in Alanya (Turkey). The scientific survey model has been employed in the present study. In this way, an attempt has been made to define hotel managements’ usage of outsourcing, their attitudes towards using it, and the effects of it on the firms. The questionnaire form used as a data collection tool has three parts. The first part contains questions for evaluating the situation. In the second part, the managers’ opinions about the usage of outsourcing to provide services are taken. The third part is aimed at getting information about demographic features and the characteristics of the hotel. The aim has been to collect data from participants without changing any idea or information. It is expected to help the firms and sectors in the area make strategic decisions on outsourcing application
Alanya’daki Otel İşletmelerinin Dış Kaynak Kullanımına Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
anemon
Keywords: Dış Kaynak Kullanımı; Otel İşletmeleri; Alanya Bölgesi; Outsourcing; Hotel Managements; Alanya Area