Hibrit manyetik eğriler için yineleme operatörü - Sayan, Ece (Muş Alparslan Üniversitesi, 2024)
Bir Küresel uzay üzerindeki manyetik eğriler, F manyetik alanının etkisi altında hareket eden yüklü parçacıkların yörüngeleridir. Bu tez öncelikle 3 boyutlu Öklid uzayındaki killing manyetik alanlara karşılık gelen bu eğriler için bazı özellikleri incelemeyi amaçlamaktadır. T-manyetik ve e-manyetik eğriler olarak adlandırılan manyetik alanlarda bu eğrilerin bazı karakterizasyonları ve yineleme operatörleri verilip, yörüngeleri araştırılacaktır. Ayrıca uzayda yarı-manyetik eğriler gösterilip bu eğrilerin yineleme operatörleri bulunarak enerjileri hesaplanacaktır.

The magnetic curves on a Spherical space are trajectories of charged particles moving on M under the action of a magnetic field F. This paper aims at studying some properties for these curves which corresponding to the Killing magnetic fields in the 3-dimensional Euclidean space. We investigate the trajectories of the magnetic fields called T-magnetic and e-magnetic curves, also we give some characterizations of these curves and recursion operator. Additionally, quasi-magnetic curves are shown in space and we calculate their energies by finding the recursion operator sof these curves
Recursion operator for hybrid magnetic curves
Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Ana Bilim Dalı
Keywords: Matematik; Mathematics