Kurumsal İtibarın Medyadaki İzleri: Muş Alparslan Üniversitesi Örneği - Çiçek, Berat; Çiçek, Ahmet (My University, 2019)
Kurumsal itibar kavramı, insanların bir kurum hakkında sahip oldukları yargıyı ifade etmektedir. Değişen rekabet koşulları göz önünde bulundurulduğunda, sahip olunan olumlu bir itibar algısının maddi varlıklarla ölçülemeyecek kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu nedenle paydaşlar nezdinde olumlu bir itibar algısına sahip olmak günümüz yönetim anlayışı açısından bir gereklilik haline gelmiştir. Çalışmada Muş Alparslan Üniversitesi’nin kitle iletişim araçlarından olan yazılı medyadaki kurumsal itibarının izleri aranmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda 2015-2017 yılları arasında kurum hakkında yapılan haberlerin tümü derlenerek, içerik analizi yaklaşımına göre analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, kurumun medyada yer alan haberlerinin çoğunlukla olumlu olduğu bu durumun da kurumun itibarına olumlu bir katkı sunabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

The concept of corporate reputation refers to people's judgment about an institution. Considering the changing conditions of competition, it is seen that the perception of a positive reputation is very important as it cannot be measured by tangible assets. Therefore, having a positive perception of reputation among stakeholders has become a necessity in terms of today's management approach. In this study, the traces of the corporate reputation of Muş Alparslan University is searched in written media, which is one of the mass media family. In this context, the news related to the institution (Muş Alparslan University) has been compiled for the period 2015-2017 and analysed by the content analysis approach. According to the findings, it is concluded that the media reports of the institution are mostly positive and thus can provide a positive contribution to the reputation of the institution.
Traces of Corporate Reputation in Media: Muş Alparslan University Case