Manyetik adjoınt eğriler - Aycan, samet (Muş Alparslan Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm çalışmanın giriş kısmı olup, öncelikle tanım ve kavramlar verilmiştir. Sonra, 3-boyutlu Öklid uzayındaki manyetik eğriler üzerinde yapılan çalışmalar hakkında literatürdeki bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde, çalışmamızda kullanılan temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, 3-boyutlu Öklid uzayındaki uzay eğrilerinin adjoint eğrileri ile ilgili tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir. Dördüncü bölümde, 3-Boyutlu Öklid uzayında Frenet çatısına göre ilişkili eğrilerin manyetik alan denklemleri hesaplanmıştır.

This study consists of four chapters. The first chapter is the introduction of the study, and the definitions and concepts are given first. Then, the study of magnetic curves in the 3-dimensional Euclidean space is given information in the literature. In the second chapter, contains the basic definitions and theorems used in our study. In the third chapter, definitions and theorems related to adjoint curves of space curves in 3-dimensional Euclidean space are given. In the fourth chapter, the magnetic field equations of the associated curves according to Frenet framework in 3-dimensional Euclidean space. The fields equations were calculated.
Magnetic adjoint curves
Keywords: Matematik; Mathematics