Kös kaplıcalarının turizme kazandırılması - Çomak, Nadir; Güncegörü, Burhan (My University, 2012)
Kös Kaplıcaları Bingöl – Erzurum karayolunun 20. km’sinde Ilıcalar Beldesi’nde yer almaktadır. Bingöl – Karlıova fay hattı üzerinde yer alan kaplıca suyunun sıcaklığı yaklaşık 45 °C’dir. Otel, motel, lokanta gibi sosyal tesislerle hizmet veren kaplıcalar yaz döneminde yoğun ilgi görmektedir. Kış mevsiminde iklim şartlarının da etkisine bağlı olarak ziyaretçi sayısı oldukça azalır. Kös Kaplıcaları’nın turizme kazandırılması için sosyal tesisler yeni donatılarla zenginleştirilmeli ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konuma getirilmelidir. Tesislerin tanıtımına önem verilmeli, bunun için medya ve gelişmiş iletişim teknolojilerinden faydalanılmalıdır. Tesislerde modern işletme anlayışı hâkim olmalı, müşteri memnuniyeti önemsenmeli, gelen ziyaretçinin bir sonraki tatil dönemimde de tesisten faydalanılması için çalışmalar yapılmalıdır.

Kös thermal water is situated between Bingöl-Erzurum highway at twenty kilometres in Ilıca town. It is on the Bingöl-Karlıova fault line and its temperature is around 45 C. As it serves as a hotel, motel and restaurant for social facilities, it takes great interest in summer. In winter because of weather conditions the numbers of visitors decrease considerably. To gain this place as a touristic attraction, social facilities should be enriched with new outfits and they must satisfy the needs of visitors. It should be given importance to the advertising of the facilities and media and improved communication technologies be used for this aim. Modern management manner must rule over the foundation, customer satisfaction should be cared about and efforts must be shown to have the same customer again in the next holiday period.
Kös springs brought tourism
Keywords: Coğrafya