Hypericum perforatum'un Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi - Güzel, Abdussamat; Akyüz, Mehmet; Şanda, Murad Aydın (Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2019)
Hypericum perforatum antik çağlardan beri bazı hastalıkları tedavi etmek için hekimler tarafından kullanılmıştır. Günümüzde insanların doğal tedavilere yönelmesi açısından fitoterapi önemli bir yere sahiptir. Farmakolojik önem taşıyan ve geleneksel ilaç olarak kullanılan H. perforatum bitkisinin biyoaktivitelerinin incelenmesi önem arz etmektedir. H. perforatum bitkisi Adıyaman Çelikhan bölgesinde dağlık alanda hasat edilmiştir. Bu bitki ekstraksiyon işlemine tabi tutulup, elde edilen ekraktın antioksidan kapasiteleri incelenmiştir. H. perforatum bitkisi DPPH serbest radikal giderme aktivitesi ve FRAP indirgeme gücü aktivitesi açısından değerlendirildiğinde önemli bir aktiviteye sahip olduğu görülmüştür.
Determination of Antioxidant activity of Hypericum perforatum
Keywords: Hypericum perforatum; Antioksidan kapasite; Serbest radikal