1990’LI YILLARDA SURİYE’DE ÇOCUK HİKÂYESİ ÇOCUK HİKÂYESİNDE KARAKTER - Sadu, Necîp Kiyâlînin (Ali GÜZELYÜZ, 2012)
Bu çalışma, 1990’lı yıllarda Suriye’de, Üsâme ve et-Tali’î adlı çocuk dergilerinde yayınlanan bazı hikayeleri ele almış ve bu hikayelerde karakter seçimi ve bu karakterlerin ortak ya da farklı yönlerini analiz etmeye çalışmıştır. Ayrıca bu dönem çocuk hikayelerinde görülen bazı noksanlıklar da maddeler halinde özetlenmiştir
During The 1990s Children’s Stories In Syria The Character In Children’s Stories
Keywords: Suriye; Çocuk Hikayesi; Karakter