Modular dizileri yardımıyla tanımlanan genelleştirilmiş fark dizi uzaylarının bazı topolojik özellikleri - Tekdemir, Semih (My University, 2020)
Bu çalışmada, Modular dizileri uzayları yardımıyla bazı genelleştirilmiş fark dizi uzayları tanımlanmış ve bazı topolojik özellikleri incelenmiştir. Ayrıca dizi uzaylarının arasında bazı kapsama bağıntıları verilmiştir. Üç bölümden oluşan bu tezin ilk bölümünde konuya ilişkin ön bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde, tez boyunca kullanılacak olan temel kavramlar verilmiştir. Ayrıca fark dizi uzayları, genelleştirilmiş fark dizi uzayları, Orlicz fonksiyonu, ( ) dizi uzayı ve Modular dizi uzayı kavramları tanımlanmış ve bunlarla ilgili bazı teoremler ve topolojik özellikler incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise her bir k için ve birbirinin alışılmış tamamlayıcısı olmak üzere ( ) ve ( ) Orlicz fonksiyon dizileri yardımıyla ( ) ve ( ) yeni fark dizi uzayları tanımlanmıştır. Ayrıca bu dizi uzaylarının bazı topolojik özellikleri ve bu dizi uzayları arasında bazı kapsama bağıntıları incelenmiştir.
On some topological properties of generalized difference sequence spaces defined by modular sequence
Keywords: Fark dizi uzayları; Modular dizi uzayları; Orlicz fonksiyon; Paranorm