Arduino Devreleri için Kod Üretme ve Veri İşleme Uygulaması Tasarımı - Çavuş, Volkan; Tuna, Resul; Duran, İsmail Umut (Muş Alparslan Üniversitesi, 2017)
Data processing cards are needed for transferring the sensor measurements from applications or experimental works to computers. Ardunio is the one of those platforms which is preferred in this kind of works due to its ease of use. The digital and analog inputs of Arduino, which is an open source development platform, allow to read and process the data. In this work, the desired sensors can be chosen amongst the sensors connected to Arduino via the application developed using C# programming language in computer environment. Required Arduino Code in order to use selected sensors can be generated without any programming knowledge. Data come from the sensors over Arduino can be recorded in a specified time interval or instantly. Also, the plots of recorded data can be easily obtained and reported in the desired periods and features. Through with this application, it is observed the researchers, who does not know Arduino Programming and have difficulty to read data on circuits, can do experiments easily. Especially, researchers in the fields of basic science and engineering are identified that they can do their scientific studies by using this application easily without the need for information that they do not need to.

Sensör kullanılarak yapılan uygulama veya deneysel çalışmalarda alınan ölçümlerin bilgisayara aktarılması için veri işleme kartlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür çalışmalarda kullanım kolaylığı açısından en çok tercih edilen platformlardan birisi de Arduino'dur. Açık kaynaklı bir geliştirme platformu olan Arduino’nun dijital ve analog girişleri sayesinde veriler okunup işlenebilmektedir. Bu çalışmada, bilgisayar ortamında C# programlama dili kullanılarak geliştirilen uygulama sayesinde Arduino'ya bağlanan farklı sensörler içerisinden istenilen sensörler seçilebilmektedir. Seçilen bu sensörleri kullanmak için gerekli Arduino kodu herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan oluşturulabilmektedir. Arduino üzerindeki sensörlerden gelen veriler belirli zaman aralığında veya anlık olarak kaydedilebilmektedir. Kaydedilen verilerin, istenilen periyotlarda ve özelliklerde grafikleri elde edilebilmekte ve raporlama yapılması sağlanabilmektedir. Bu uygulama sayesinde Arduino programlamayı bilmeyen ve devre üzerinde veri okumakta zorlanan araştırmacıların deneylerini rahatlıkla yapabildikleri gözlenmiştir. Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanlarındaki araştırmacıların bu uygulamayı kullanarak bilimsel çalışmalarını ihtiyaçları olmayan bilgilere gereksinim duymadan kolay bir şekilde yapabildikleri tespit edilmiştir.
Code Generation and Data Process Application Desing for Arduino Cicuits
msufbd
Keywords: Application Interface; Arduino; C#; Arduino; C#; Uygulama Arayüzü