Yakınsak küme dizilerinin cebiri - Öztürk, Sibel (My University, 2020)
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. Giriş kısmında tez hakkında genel bilgiler verilmiş olup tezin amacı vurgulanmıştır. İkinci bölümde kaynak araştırılmasına yer verilmiştir. Üçüncü bölümde bulgular bölümünü aydınlatmak için bazı temel ve teoremlere yer verilmiştir. Bu bölümde küme dizilerinin yakınsaklığı incelenmiştir. Küme dizilerinin yakınsaklık çeşitleri olan Kuratowski, Wijsman, Hausdorff, Mosco, Fisher anlamındaki yakınsaklıklar tanıtılmıştır. Dördüncü bölümde ise yakınsak küme dizilerinin cebiri tanımlanmış ve örneklere yer verilmiştir. Son bölümde bazı sonuçlara ulaşılarak bu konu ile ilgili ileride çalışılabilecek alanlara öneride bulunulmuştur.
Keywords: Cebir; Dizi; Küme dizisi; Küme dizilerinin yakınsaklık çeşitleri