Dual değişkenli bezier eğrileri üzerine - Tekgül, Fadime (Muş Alparslan Üniversitesi, 2024)
Dual uzayda Bernstein taban polinomlarının ifadesini Samancı (2015, 2017) vermiştir. Incesu (2022) de Dual uzayda Bezier eğrileri ve birim dual küre üzerine projeksiyon eğrileri, reel parametreye bağlı olarak yani t^*=0 durumunda verilmiştir. Bu çalışmada parametre keyfi dual değişken alınarak Bezier eğrileri ve bu eğrilerin birim dual küre üzerine projeksiyonları çalışılmıştır. Ayrıca dual küresel Bezier eğrilerinde Blashke çatı da ifade edilmiştir.

Samancı (2015,2017) gave the expression of Bernstein basis polynomials in dual space. İncesu gave Bezier curves in dual space and projection curves on the unit dual sphere, depending on the real parameter, that is, in the case of t*=0. In this study, Bezier curves and the projections of these curves onto the unit dual sphere have been studied by taking the parameter as an arbitrary dual variable. Additionally, the Blaschke vector fields of the dual spherical Bezier curves has been expressed.
On dual variable bezier curves
Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Ana Bilim Dalı, Geometri Bilim Dalı
Keywords: Matematik; Mathematics