Türkiye'de Elektrik Enerji Depolanmasına Alternatif Çözüm Önerileri - Özer, Salih; Sönmez, Fikret (Muş Alparslan Üniversitesi, 2013)
As long as there are human-beings on the world, the need of energy will also exist. Energy still used today, has many forms. The most widely used form of energy in the world is electric power used in electric tools. Electric energy is not a transported material after generated that exist in nature such as many materials. Electrical energy must be stored or used immediately after production. The most widely used method of energy storage is chemical-based batteries. However, even with this method, small-scale energy can be stored. Therefore, other storage methods are being used to produce and use electrical energy regularly. This study provides information about these methods and discusses the best method of electrical energy storage for our country

Dünya var oldukça insanoğlu enerjiye muhtaç olacaktır. Halen günümüzde kullanılan enerjinin birçok formu mevcuttur. Dünya üzerinde en çok kullanılan ve elektronik araçların çalıştırılmasında kullanılan enerji biçimi ise elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisi doğada var olan birçok malzeme gibi üretildikten sonra taşınabilen bir materyal değildir. Elektrik enerjisinin üretildikten sonra depolanmasıya da hemen kullanılması gereklidir. Enerjinin depolanmasında en çok kullanılan yöntem kimyasal kökenli pillerle yapılmaktadır. Fakat bu yöntemle dahi küçük çaplı elektrik enerjisi depolanabilmektedir. Bu nedenle elektrik enerjisinin düzenli olarak üretiminin yapılabilmesi ve kullanılması için başka depolama myöntemleri kullanılmaktadır. Bu çalışma o yöntemler hakkında bilgi vermekte ve ülkemiz açısından en iyi elektrik enerjisi depolama yöntemini tartışmaktadır.
msufbd
Keywords: Electric Energy; Electric Energy Storage