[Türkiye’de geniş ölçekli sınavlarda açık uçlu madde kullanımına yönelik görüşler: Fenomonojik bir yaklaşım] - Gül, Emrah; Gül, Çilem Doğan; Çokluk, Ömay; Kayri, Murat (Kürşad YILMAZ, 2016)
Türkiye’de yüzbinler, hatta milyonların katılımı ile gerçekleştirilen geniş ölçekli sınav uygulamalarının büyük bölümü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve özellikle son yıllarda gerek resmi, gerek özel farklı kurumlar ya da merkezler tarafından yürütülen sınav uygulamalarında da artış gözlenmektedir. Ancak yine de geniş ölçekli sınavları ÖSYM’nin uygulamaları bağlamında tartışmak genel tabloyu ortaya koymak açısından yararlı olacaktır
Views about the use of open-ended items in large scale assessment in Turkey: a phenomenological approach
Keywords: Açık uçlu soru; Geniş ölçekli testler; Fenomonoloji; Öğretmen adayları