Gecikmeli Sinir Ağlarını Modellendiren İntegro Diferansiyel Denklem Sistemlerinin Global Asimtotik Kararlılığı - Korkmaz, Saliha (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında; gecikmeli sinir ağlarının denge noktasının global asimtotik kararlılığı ele alındı. Birinci bölümde; global asimtotik kararlılık ve sinir ağları hakkında genel bir bilgi verildi. İkinci bölümde; literatürde yapılan çalışmalar özetlendi. Üçüncü bölümde; çalışmada kullanılacak temel kavramlar verilerek Lyapunov metodu hakkında bilgi verildi. Dördüncü bölümde; gecikmeli sinir ağlarını modellendiren iki farklı diferansiyel denklem sisteminin denge noktasının global asimtotik kararlılığı için yeter şartlar Lyapunov’un ikinci metodu kullanılarak elde edildi. Son bölümde; araştırmacılar için bazı denklem modellerinin denge noktasının global asimtotik kararlılığının araştırılması tavsiye edildi.
Keywords: Global asimptotik kararlılık; Kararlılık; Lyapunov fonksiyon; Zamandeğişken gecikme.