Tüketim, Postmodernizm ve Kapitalizm Örgüsü - Demirel, Songül; Yegen, Ceren (My University, 2016)
Tüketim insanın olduğu her yerde mevcuttur. Bir alışkanlık olarak tüketim, bireylerin gündelik yaşam pratiklerinin neredeyse tümünü kapsamaktadır. Son yıllarda kapitalizm ve postmodernizmden aldığı güç ile artan tüketim ve değişen tüketim alışkanlıkları, bir kavram olarak tüketim olgusu üzerine düşünme gerekliliğini doğurmuştur. Bu yüzden bu çalışmanın amacı da tüketim kavramı temelinde, söz konusu kavrama ivme kazandıran kapitalist ve postmodern süreçlerin anlaşılmasıdır. Bu sayede kapitalizm ve postmodernizmin tüketimi nasıl ördüğü ve meşrulaştırdığı anlaşılmaya çalışılacaktır. Çalışmada bireylerin nasıl ve neden tükettikleri sorularının cevapları da aranacaktır. Böylelikle tüketim kavramı birçok çerçevede irdelenecektir. Çalışmada ayrıca bireylerin tüketimi bir kimlik ya da statü inşa etme aracı olarak görmeleri varsayımı ile medyanın tüketim sürecindeki rolü de ele alınacak, bir tüketim yönlendiricisi olarak medyanın tüketimi nasıl teşvik ettiği incelenecektir.

Everywhere people exist does consumption. Consumption covers all aspects of people's daily life. Consumption habits increased by the power they get from capitalism and postmodernism recently, make it essential to think about the consumption as a phenomenon.. Therefore the purpose of this study is to understand capitalist and postmodern processes in the context of consumption phenomenon. Thus this study tries to understand how capitalism and postmodernism build and legitimatize consumption. In this study, the questions of why and how people consume will be examined. Hereby, the concept of consumption will be analyzed from different perspectives. Based on the assumption that individuals regard consumption as a way of building identity and social status, the role of media in promoting consumption will bea ddressed.
Consumption, Postmodernism and the Pattern of Capitalism
Keywords: İletişim