TİO2 nanopartikül takviyeli polimerik nanokompozitlerinin üretilmesi - Kavşut, Mehmet Salih (Muş Alparslan Üniversitesi, 2022)
Günümüzde, son teknolojik gelişmelerle birlikte nanoboyutta takviye taneciklerine sahip polimerik nanokompozitlerin üretimi ve geliştirilmesi ile malzeme özelliklerinin belirlenmesi oldukça önemli bir çalışma alanına dönüşmüştür. Bu çalışmada, polimer/TiO2 nanokompozitleri eriyik karıştırma ve grafting yöntemleriyle hazırlanarak karakterize edilmiştir. Eriyik karıştırrma yönteminde Poli Hidroksipropilmetakrilat ve % kütlece 1,3, 5 ,7 ve 10 oranlarında TiO2`nin eriyik karıştırma yöntemiyle polimerik nanokompozitleri hazırlanmıştır. Graftlama yöntemi ise iki adımda gerçekleştirilmistir. İlk olarak TiO2 nanopartiküllerin yüzeyine 3-(metakriloiloksi) propil trimetoksisilan aşılanmıştır. İkinci adımda ise Benzoilperoksit başlatıcısı ile monomer bu malzeme üzerinden polimerleştirilmiştir. Elde edilen bileşimler 1H-NMR, 13C-NMR, FT-IR, GPC, Termal Analiz, HRTEM ve FESEM yöntemleri kullanılarak karakterize edilmiştir.

Nowadays, with the latest technological developments, the production, development and determination of the material properties of polymeric nanocomposites with nanoscale reinforcing particles have become an important field of study. In this study, polymer/TiO2 nanocomposites were prepared and characterized by melt mixing and grafting methods. Polymeric nanocomposites in melt mixing method were prepared by mixing PolyHydroxy propyl methacrylate and TiO2 at the ratios of 1,3, 5, 7 and 10 mass%. The grafting method was carried out in two steps. First, 3-(methacryloyloxy) propyl trimethoxysilane was grafted onto the surface of TiO2 nanoparticles. In the second step, the monomer was polymerized with the benzoyl peroxide initiator and over this material. The resulting compounds were characterized using 1H-NMR, 13C-NMR, FT-IR, GPC, Thermal Analysis, HRTEM and FESEM methods.
Production of TİO2 nano particle reinforced polymeric nano composites
Keywords: Kimya; Chemistry