Gecikmeli Sinir Ağlarının Üstel Kararlılığı - Güven, Veysel (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında; gecikmeli sinir ağlarının denge noktasının üstel karalılığı ele alındı. Birinci bölümde; denge noktasının üstel kararlılığı ve sinir ağları hakkında genel bir bilgi verilerek literatürde yapılan çalışmalar özetlendi. İkinci bölümde; çalışmada kullanılacak temel kavramlar verilerek Lyapunov metodu hakkında bilgi verildi. Üçüncü bölümde; gecikmeli sinir ağlarını modellendiren iki farklı diferansiyel denklem sisteminin denge noktasının üstel kararlılığı için yeter şartlar Lyapunov’un ikinci metodu kullanılarak elde edildi. Son bölümde; araştırmacılar için bazı denklem modellerinin denge noktasının global asimptotik kararlılığının araştırılması tavsiye edildi.
Keywords: Gecikmeli Diferansiyel Denklemler; Lyapunov fonksiyon; Sinir ağları; Üstel kararlılık