Körfez Arap ülkelerinde çocuk edebiyatının doğuşu ve gelişimi - Köşeli, Yusuf (My University, 2012)
Çocuk edebiyatı hareketi, 1900’lü yılların başında Mısır’da başladı ve kısa sürede diğer Arap ülkelerine de yayıldı. 1950’li yıllara doğru, diğer Arap ülkelerindeki gelişmelere paralel olarak, Körfez Arap ülkelerinde de bazı bireysel çalışmalar yayınlanmaya başladı. 1970’li yıllarda bu çalışmaların sayısı giderek arttı ve 1979 yılının Uluslar arası Çocuk Yılı ilan edilmesinin ardından özellikle zengin Körfez Arap ülkeleri bu alana ciddi yatırımlar yapmaya başladı.

In the early 1900s, the movement of Child Literature began in Egypt and spread to other Arab countries in a short time. Some individual studies emerged in the Arab Gulf States as well in the 1950s In 1970s the number of these works increased steadily and following the declaration of 1970 as -the International Children's Year-, especially rich Arab Gulf States began to make significant investments in this field
The Beginning and Development of Children’s Literature in Arab Gulf States
Keywords: Kültürel Çalışmalar