Green fonksiyonu ve parçacıklarının esnek saçılma problemi - Cinaklı, Hasret (My University, 2020)
Bu çalışmada, Green Fonksiyonu ve Parçacıkların Esnek Saçılma Problemi incelenmiştir. Ayrıca Nötronların Çekirdekten Saçılması süreci ele alınmıştır. Beş bölümden oluşan bu tezin ilk bölümünde konuya ilişkin ön bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde kaynak araştırması, üçüncü bölümde integral denklemler tanımlanmış ve sınıflandırılmıştır. Ayrıca Green Fonksiyonu ele alınmış ve onun aracılığı ile diferansiyel denklemlerin integre edilmesi yöntemi gösterilmiştir. Dördüncü bölümde parçacıkların esnek saçılmasının Klasik Teorisi verilmiş ve Green fonksiyonuna dayanarak söz konusu saçılmanın Kuantum Teorisine dokunulmuştur. Beşinci bölümde ise elde edilen formüllere dayanarak farklı enerjiye sahip nötronların 20 Ca 40 çekirdeğinden saçılma tesir kesitleri hesaplanmış ve deneysel değerlerle karşılaştırılmıştır.

In this study,Green's function and elastic scattering problems of particlesare examined. Inaddition, elastic scattering process of neutrons from the nucleus is discussed. Preliminary information on the subject is given in the first part of this thesis, whichconsists of five chapters. In these condpart, integral equationsare defined and classified. Inaddition, Green's Function is discussed and the method of integrating differential equations is shown. In the four chapter, the Classical Theory of elastic scattering of particles is given and the Quantum Theory of the scattering is touched based on the Green function. In the five section, based on the Formula sobtained, scattering crosssections of the neutrons with different energy from the 20 Ca 40 nucleus were calculated and compared with the experimental values.
Keywords: Green fonksiyonu; İntegral denklemler; Saçılma