İş Dünyası ve Üniversiteler Arasındaki İş Birliği ve Stratejik Yönetimi - Efe, Mehmet Naci (Muş Alparslan Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmanın amacı, iş dünyası ve üniversiteler arasındaki iş birliği ve stratejik yönetimi kavramsal olarak ele alıp, incelemektir. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeler sonucunda firma ve kuruluşların ihtiyaçları değişmektedir. Bu da bu yeniliklere ayak uydurabilecek mesleki ve teknik kalifiye eleman ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Üniversiteler hem bu kalifiye elemanı yetiştirme hem de bu bilgiyi kullanıp işlenmesi açısından eğitim sisteminin vazgeçilmez unsurudur ve stratejik öneme sahip kurumların da en önde gelenidir. Üniversitelerin bu misyon dahilinde çalışabilmesi için ise en başta iyi bir strateji ve bu stratejinin de etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu çalışmada, iş dünyasındaki yönetim ve uygulama sorunlarının çözümünü ilgilendiren üniversiteler ile iş birliği ve stratejik yönetim ve stratejik planlamanın önemi genel olarak ele alınıp değerlendirilmektedir.
anemon
Keywords: Yönetim; Stratejik Yönetim; Üniversite; İş Birliği