Küreselleşme Süreci ve Eğitime Etkisi - Eser, Esen (Muş Alparslan Üniversitesi, 2014)
Development of the communication and information tools, Internet networks and social media, has revealed major changes on social, political, economic and cultural life. With all these changes, called the globalization process, people can easily access to all developments and different experiences in different part of the world. All these facilities turned the world into a global market and competition area. To be able succeed in this competitive environment you need to have a continuous and high quality education.  In a paradoxical way the globalization phenomenon has brought on the one hand the concentration of many things, but on the other hand decentralization and development of local values. This article aims to analyze the effects of globalization process and internet on education system. The basic assumption of this article is that the globalization process has caused majors changes on traditional education systems. To be able succeed in the global world you need to have a new continuous and effective and creative educational system.

İletişim ve bilgi teknolojileri ile internet ve sosyal medya ağlarının gelişmesi, sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamda büyük değişiklikler ortaya çıkarmıştır. Küreselleşme süreci olarak tanımlanan bu gelişmeler ile birlikte insanların dünyanın başka yerlerindeki tecrübelere ve bilgiye kolayca ulaşması olanakları da gelişmiştir. Bu olanaklar aynı zamanda dünyanın küresel bir pazar ve rekabet alanına dönüşmesini de beraberinde getirmiş ve bu pazarda ve rekabet ortamında başarılı olmak sürekli ve kaliteli bir eğitim ile mümkün hale gelmiştir. Küreselleşme olgusu bir taraftan birçok şeyin bütünleşmesini geliştirirken aynı zamanda paradoksal bir şekilde beraberinde yerelleşmeyi veya yerel değerlere sarılmayı da gündeme getirmiştir. Bu çalışmanın amacı küreselleşme süreci ve internetin eğitim sistemi üzerindeki etkilerini incelemektir. Çalışmanın temel varsayımı, küreselleşmenin eğitim alanında önemli değişimlere neden olarak, geleneksel eğitim anlayışını tamamen yıktığına dayanmaktadır. Küreselleşen dünyada başarılı olabilmek için sürekli ve yenilenmeye açık yaratıcı etkin eğitime ihtiyaç vardır.
Globalization Process and Its Effects on Education
anemon
Keywords: Küreselleşme; Bilgisayar; İnternet ve Eğitim sistemi