Liderlere ve Organizasyonlara Değer Temelli Yaklaşım: Değer Merkezli Liderlik ve Etik İklim İlişkisi Üzerine Bir Araştırma - Çiçek, Berat; Deniz, Mehmet (My University, 2017)
Bu çalışmada, değer merkezli liderlik ve etik iklimin birbirleriyle olan ilişkisinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu bağlamda değer merkezli liderlik ve etik iklim kavramlarının farklı kültürlerde kazandıkları anlam, birbirlerini etkileme ve farklı değişkenlere bağlı olarak gösterdikleri gelişim ve değişimi belirlemek için Türkiye'de ve Almanya'da eş zamanlı olarak bir anket uygulanmıştır. Anketin ölçekleri, Garg ve Krishnan tarafından geliştirilen ve 20 ifadeden oluşan "Değer Merkezli Liderlik Ölçeği" ve Schwepker tarafından geliştirilen ve 7 ifadeden oluşan "Etik İklim Ölçeği"dir. Araştırmaya Türkiye'den ve Almanya'dan katılan çalışan ve yöneticilerden elde edilen verilere göre; değer merkezli liderliğin etik iklimi etkilediği sonucuna ulaşılmıştır

In this study, it is aimed to reveal the relationship between values-centered leadership and ethical climate. In this context a questionnaire was applied simultaneously in Turkey and Germany in order to define the meaning of valuescentered leadership and ethical climate in different cultures, interaction in-between, and development and change therein resulted from different variables. Scales employed in this questionnaire are 20-item “Values-Based Leadership Scale” developed by Garg and Krishnan and 7-item “Ethical Climate Scale” developed by Schwepker. According to data gathered from employees and managers participated in the research from Turkey and Germany, it was concluded that values-centered leadership affects ethical climate
Values-Based Approach to Leaders and Organizations: A Research on Value-Centered Leadership and Ethical Climate Relationship
Keywords: İktisat; İşletme