E de Birinci Asli Yön Eğrisiyle Elde Edilen A- net Regle Yüzeyler - Suroğlu, Gülden Altay; Körpınar, Talat (My University, 2017)
Bu makalede, 3- boyutlu Öklid uzayında, birinci asli yön eğrisiyle elde edilen A- net regle yüzeylerin yeni birparametrizasyonu verildi. Daha sonra, bu yüzeylerin ortalama eğriliği ve Gauss eğriliği elde edildi. Sonuç olarak, Anetyüzeylerin ortalama eğriliğe göre karakterizasyonu elde edildi.

In this paper, we give a new parametrization of A- net surface which generated by first principle direction curveEuclidean 3- space3 E. Then, we obtain mean curvature and Gaussian curvature of this surface. Finally, wecharacterize A- net surface according to mean curvature in.E 3
A-Net Ruled Surface Which Generated By First Principle Direction Curve In 3 E
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimari; Bilgisayar Bilimleri, Sibernitik; Bilgisayar Bilimleri, Teori ve Metotlar; Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği; Biyoloji; Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması; Çevre Bilimleri; Çevre Mühendisliği; Denizcilik; Ekoloji; Endüstri Mühendisliği; Enerji ve Yakıtlar; Entomoloji; Fizik, Akışkanlar ve Plazma; Fizik, Atomik ve Moleküler Kimya; Fizik, Katı Hal; Fizik, Matematik; Fizik, Nükleer; Fizikokimya; Fizik, Partiküller ve Alanlar; Fizik, Uygulamalı; Genetik ve Kalıtım; Gıda Bilimi ve Teknolojisi; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi; İmalat Mühendisliği; İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; İstatistik ve Olasılık; Jeoloji; Kimya, Analitik; Kimya, İnorganik ve Nükleer; Kimya, Organik; Kimya, Tıbbi; Kimya, Uygulamalı; Kuş Bilimi; Matematik; Metalürji Mühendisliği; Mühendislik, Elektrik ve Elektronik; Mühendislik, Jeoloji; Mühendislik, Kimya; Mühendislik, Makine; Nanobilim ve Nanoteknoloji; Optik; Paleontoloji; Parazitoloji; Robotik; Savunma Bilimleri; Spektroskopi; Su Kaynakları; Taşınım; Telekomünikasyon; Termodinamik; Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji