Symposium Introduction: "The Criticism Culture and Morality of Tolerance in Islamic Thought II (Classical Period -VII AD. -XII. centuries)" - Dogan, Abdullah; Çelebi, Furkan (Mus Alparslan Üniversitesi, 2020)
Mus Alparslan Üniversitesi, Islami Ilimler Fakültesi ile Islami Ilimler Arastirmalar Vakfi (ISAV) tarafindan 2019 yilinda “Uluslararasi Islam Düsüncesinde Elestiri Kültürü ve Tahammül Ahlaki” adli sempozyum düzenlenmisti. Yogun bir katilimin saglandigi bu sempozyumun sonuç bildirgesinde, konunun ehemmiyetine bagli olarak klasik dönem, klasik sonrasi dönem ve Çagdas Islam Düsüncesi seklinde üç farkli sempozyumun seri halde yapilmasinin, bilimsel bilgi üretme ve Islami mirasini gün yüzüne çikarma adina önemli oldugu katilimcilar tarafindan dile getirilmisti. Öneriler dogrultusunda bu serinin ikincisi “Islam Düsüncesinde Elestiri ve Tahammül Ahlaki II Klasik Dönem-(M. VII.-XII. yüzyillar) basligi ile 7 Aralik 2020 yilinda icra edildi. Bu tanitim yazisinda oturumlarda sunulan tebligler hakkinda kisaca bilgiler verilecektir.

Mus Alparslan Üniversitesi, Islami Ilimler Fakültesi ile Islami Ilimler Arastirmalar Vakfi (ISAV) tarafindan 2019 yilinda “Uluslararasi Islam Düsüncesinde Elestiri Kültürü ve Tahammül Ahlaki” adli sempozyum düzenlenmisti. Yogun bir katilimin saglandigi bu sempozyumun sonuç bildirgesinde, konunun ehemmiyetine bagli olarak klasik dönem, klasik sonrasi dönem ve Çagdas Islam Düsüncesi seklinde üç farkli sempozyumun seri halde yapilmasinin, bilimsel bilgi üretme ve Islami mirasini gün yüzüne çikarma adina önemli oldugu katilimcilar tarafindan dile getirilmisti. Öneriler dogrultusunda bu serinin ikincisi “Islam Düsüncesinde Elestiri ve Tahammül Ahlaki II Klasik Dönem-(M. VII.-XII. yüzyillar) basligi ile 7 Aralik 2020 yilinda icra edildi. Bu tanitim yazisinda oturumlarda sunulan tebligler hakkinda kisaca bilgiler verilecektir.
Sempozyum Tanitimi: "Islam Düsüncesinde Elestiri Kültürü ve Tahammül Ahlâki II (Klasik Dönem - M. VII. - XII. Yüzyillar)"
Keywords: Religious Studies; Din Arastirmalari