Yerel Yönetimlerde Sosyal ve Dayanışmacı Bir Hizmet Fonksiyonu Olarak Kooperatif Hizmetler - Coşkun, Mehmet Burhanettin (Muş Alparslan Üniversitesi, 2018)
Günümüzdekarşılaştığımız işsizlik, dışlanma, ekonomik şok ve krizler, sosyalbozukluklar, küresel ısınma ve gelişme zorluğu bizleri iş yapma biçimimiz vealgılarımız hakkında yeniden düşünmeye zorlamaktadır. Kamu düzenininsağlanmasında ve hizmet edinmedeki eşitliğin gerçekleşmesinde vatandaşlarınihtiyaç ve beklentilerinin uygun ve insancıl şekilde kendisine en yakınaygıtlarca çözümü yerel bir çözüm ortamını gerektirmektedir. Bu çözüm ortamınınoluşması için gereken kamusal ihtiyaçlar devlet-birey ilişkisinin birbirinitamamlayan sosyal ve paydaş iki değişmez öznesidir. Yerel yönetimlerin, ekonominin öncelikli aktörü olan kamusal hizmetlerinin en ekonomik, hızlı veeşit bir şekilde bireylere ulaşmasındaki konumu hareketsiz işgücüdinamiklerinin de sosyal faydayı artıracak biçimde ‘kooperatif’ anlayışlatopluma yeniden kazanım sağlanarak uygulama yollarının ortaya çıkarılmasıaraştırmanın ana konusunu oluşturmaktadır.

Unemployment, exclusion, economic shocks and crises, socialdisturbances, global warming and development that we face today force us torethink about how we do business and our perceptions. In ensuring public orderand equality of service, the solution of citizens'needs and expectations in away that is closest to them in an appropriate and humane manner requires alocal solution environment. The position of local governments as the primaryactor of the economy as the most economical, fast and equitable way of reachingthe individuals constitutes the main point of the research to find ways toimplement the unemployed labor dynamics by collecting and reaping with cooperative'understanding in order to increase the social benefit.
Cooperative Services as a Social and Solidarity Strengthened Service Function in Local Governments
anemon
Keywords: Yerel Yönetimler; Kamu Düzeni; Sosyal Dayanışma; Kooperatifçilik; Local Managements; Public Order; Social Solidarity; Cooperatives