OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE DİNİ DUYGUNUN KÖKENLERİ ve GELİŞİMİ - Oruç, Cemil (My University, 2010)
Okul öncesi dönemdeki gelişimin bütün alanlarının insanın gelecekteki hayatının tamamını etkilediği kabul edilir. Bu nedenle bu dönemdeki dini gelişim, hem din eğitimi hem de gelişim psikolojisi açısından ayrı bir önem kazanır. İnsanın dini davranışlarına kaynaklık eden dini duygunun oluşumu ve gelişiminin, son dönemlerde özellikle psikoloji biliminin uğraşlarından biri haline geldiğin görülmektedir. Bu çalışmanın öncelikli amacı, bazı araştırmacılar tarafından dini duygunun kaynağı olarak gösterilen duyguları ve bunların dini duyguyla ilişki düzeylerini incelemektir. Yine bu amaca bağlı olarak, okul öncesi dönemde dini duygunun gelişim aşamaları da çalışmamızda incelenecektir.

It is accepted that all development areas of preschool period have a significant impact in the future of the person. Therefore, the religious development of this period is important in respect of religious education and developmental psychology. In recent times, the formation and development of religious emotion determining the religious behaviors of human being appears as an important field of study, especially in psychology. The primary objective of this work is to examine the emotions accepted as sources of religious emotion by some researchers and their relationship status with religious emotion as well. Depending on this purpose, also, it will be examined stages of development of religious emotion in the preschool period.
The Origins and the Development of Religious Emotion in the Preschool Period
Keywords: Din Bilimi