T.C. Muş Alparslan Üniversitesi Açık Erişim Politikası - Muş Alparslan Üniversitesi (Muş Alparslan Üniversitesi, 2024)
Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgiyi ve belgeyi sağlamayı amaç edinen kütüphanemiz, bu hizmetlerin gereği olan bilgi teknolojilerinin kütüphanede kurulması ve işletilmesini koordine etmek, akademik birimlerle işbirliği içinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen politikalar geliştirmek, Kamu kaynaklarından desteklenen bilimsel çalışmaların çıktılarını açık erişimli olarak kullanıcıların hizmetine sunmak için çalışmaktadır. Üniversitemizin akademik çalışmalarının açık erişim olarak paylaşılması, bu çalışmaların görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırmayı mümkün kılarak, yapılacak yeni araştırmalarda kamu ve özel sektörden daha fazla proje desteği sağlanmasına olanak tanıyacaktır. Bu nedenle MAUN, mensuplarına ait akademik çalışmaları mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırabileceği bir açık erişim mekanizması ve bu kapsamda hizmet verecek bir açık erişim arşivi kurmaya karar vermiştir. MAUN Kütüphanesi, üniversite araştırmacılarına ait çalışmaların uygun formatlarda derlenmesinde, uzun dönemli korunmasında ve en geniş şekilde erişime sunulmasında stratejik bir rol oynayacaktır.
Keywords: Muş Alparslan Üniversitesi; Açık Erişim Politikası