ÖRGÜTSEL DERTLEŞME - Yıldız, Canan Demir; Dönmez, Burhanettin (My University, 2017)
Bu araştırmanın amacı, Türkçe alan yazında belki ilk defa bu çalışma ile gündemegelen “örgütsel dertleşme” kavramını eğitim yönetimi alan yazınına kazandırmaktır. Buamaç doğrultusunda örgütsel dertleşme kavramına yakın anlamda kullanılan bazı kavramlarla örgütsel dertleşme kavramının benzer ve farklı yanları ortaya konularak, bukavramın örgütsel öğrenme sürecinde oluşturduğu anahtar rol üzerinde durulmuştur. Buamaçla konu ile ilgili alan yazın taranarak kuramsal bir temel oluşturulmuştur.

The aim of this research is to bring the concept of "organizational narration" which isin the agenda of this study for the first time maybe in the field of Turkish to the literatureof educational administration. For this purposes one concepts used in the sense oforganizational narration and similar and different aspects of organizational narrationconcept put forth, and it is focused on the key role that these concepts in the organizationallearning process. For this purpose, a theoretical basis was established by scanning theliterature on the subject.
Organizational Narration
Keywords: Dil ve Dil Bilim; Din Bilimi; Müzik; Tarih