Hemşirelik Eğitimi ve Uygulamalarında Eleştirel Düşünme Stratejileri ve Boyutları - Kaya, Abdulsamed; Şendir, Merdiye (Aydin Adnan Menderes University, 2021)
Eleştirel düşünme, hemşirelik uygulamasını geliştirmek ve kaliteli hemşirelik bakımı sağlamak için kullanılabilecek bir beceri olarak görülmektedir. Hemşirelik eğitimi, hemşirelere hemşirelik uzmanı olarak görevlerine hazırlamak amacıyla verilen teorik ve uygulamalı eğitimden oluşmaktadır. Hemşirelik öğrencileri arasında eleştirel düşünmeyi geliştirmek için birçok farklı strateji önerilmektedir. Hemşireler, yeni bilgilerin ve klinik durumların sürekli değiştiği bir ortamda güvenli, yetkin, sezgisel ve yenilikçi klinisyenler olarak çalışmaya hazır olmalıdır. Gelecekte bireye ve topluma hizmet verebilecek hemşireler yetiştirebilmek için eğitimleri esnasında öğrencilere eleştirel düşünme becerisini kazandırmak çok önemlidir. Bu derlemede, hemşirelik eğitimi ve uygulamalarında eleştirel düşüncenin etkin kullanımını arttırmak için kullanılan öğretim stratejilerin incelenmesi amaçlanmıştır.
Critical Thinking in Nursing Education and Practices
Keywords: Eleştirel Düşünme; Hemşirelik Eğitimi; Hemşirelik Uygulamaları