Erken Çocuklukta Motivasyon Ile Ilgili Yapilan Yurt Içi ve Yurt Disi Çalismalarin Incelenmesi - Uçar, Semih (Mardin Genç Izi Dernegi, 2021)
Erken çocuklukta motivasyon, uyum ve basari için önemli bir gelisim öncüsü olmakla beraber çocuklarin gelisimi ve uyumu için katki saglayan becerilerin gelisimi ve problem çözme ile ilgili çabalarini sürdürebilmelerinde önemli bir unsurdur. Bu çalismada erken çocuklukta motivasyon ile ilgili yapilmis olan yurt içi ve yurt disi bazi çalismalari incelemek amaciyla yapilmistir. Çalismaya dahil edilme kriterleri belirlenerek bu çalismalar seçilmistir. Çalisma nitel arastirma yöntemlerinden olan doküman incelemesi kullanilarak gerçeklestirilmistir. Bu kapsamda yurt içi ve yurt disinda erken çocukluk ile ilgili yapilmis olan bazi çalismalar detaylica incelenmis ve genel olarak bu çalismalarin genel hatlari paylasilmistir. Çalismada incelenen arastirmalarin büyük çogunlugunda katilimcilarin motivasyon düzeylerinin birçok bilesen ve faktör ile olan iliskilerinin arastirildigi görülmüstür.

Motivation in early childhood is an important developmental driver for adaptation and success, and it is an important element in the development of skills that contribute to the development and adaptation of children and in their ability to continue their efforts in problem solving. This study was conducted to examine some domestic and international studies on motivation in early childhood. These studies were selected by determining the inclusion criteria for the study. The study was carried out using document analysis, which is one of the qualitative research methods. In this context, some studies on early childhood in Turkey and abroad have been examined in detail and the general lines of these studies have been shared. In the majority of the studies examined in the study, it was seen that the relationship between the motivation levels of the participants and many components and factors was investigated.
Examination Of Domestic And International Studies On Motivation In Early Childhood
Keywords: Sociology (Other); Sosyoloji (Diger)