Otomatık Depolama ve Çekme Sıstemlerınde Bekleme Noktası - Taşkan, Büşra (Muş Alparslan Üniversitesi, 2014)
Otomatikdepolama ve çekme sistemleri(OD/ÇS'ler), otomatik üretim ve dağıtım merkezlerinde sıklıkla kullanılan ana malzeme yönetim sistemleridir.OD/ÇS'lerde bekleme noktası politikası kontrol politikalarından birisidir. Boşbir vincin bekleyeceği yer bekleme noktası politikası tarafından belirlenir.Gelen depolama ya da çekmetaleplerine yanıt verme süresini en küçükleme ve çıktı düzeyini en büyüklememakineler için bekleme noktasının optimal seçimi ilesağlanabileceğinden, yapacak işi olmayan makinelerin boş seyahat zamanını azaltmak amacıyla nereye yerleştirileceğinibelirlemek önemli bir kontrol problemidir. Bu çalışmada öncelikle OD/ÇS'lerden bahsedilmektedaha sonra OD/ÇS'lerde bekleme noktası politikası güncel literatür ile birlikteele alınmaktadır.
msufbd
Keywords: Automatedstorageandretrievalsystems (AS/RSs); Controlpolicies