A Research to Determine the Impact of Talent Management on Corporate Image and Employer Brand - Demir, Sevda; Fettahlıoğlu, Ömer Okan (Muş Alparslan Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmanın temel amacı yetenek yönetimi ile kurumsal imaj ve işveren markası arasındaki ilişkiyi inceleyerek yetenek yönetiminin kurumsal imaj ve işveren markası üzerine olan etkisini ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma grubunu Kahramanmaraş ilinde faaliyet gösteren bankacılık sektöründe farklı kademe ve pozisyonlardaki 413 banka çalışanı oluşturmaktadır. Anket sonucu elde edilen veriler SPSS paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Tesadüfi örnekleme yöntemiyle toplanan verilere korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kurumun yetenek yönetimi uygulamalarının çalışanların kurumsal imaj algıları üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı ancak çalışanların işveren marka algıları üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir.

The main purpose of this study is to examine the relationship between talent management and corporate image and employer brand to reveal the impact of talent management upon the corporate image and employer brand. 413 bank employees in different levels and positions in the banking sector in the province of Kahramanmaraş are work group of the research. The data obtained from the survey were analysed by utilizing SPSS package program. Correlation and regression analyzes were applied to the data collected through the random sampling method. According to the findings; it is confirmed that the talent management practices of the enterprise do not have any impact on the employees'perception of corporate image; however, have a significant effect on employer’s perception of brand.
Yetenek Yönetiminin Kurumsal İmaj ve İşveren Markası Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
anemon
Keywords: Yetenek Yönetimi; Kurumsal İmaj; İşveren Markası; Banka Çalışanları; Talent Management; Corporate Image; Employer Brand; Bank Employees