Cyberloafing: a Research on Employees of Directorate of National Property - Macit, Gamze; Macit, Hüseyin Bilal (Muş Alparslan Üniversitesi, 2019)
Cyberloafing;is the non-business use of the internet and computers within working hours atwork. With this research, it is aimed to determine the cyberloafing behaviorsof the employees of the provincial organization of the Directorate of NationalProperty of the Ministry of Finance. 147 employees participated in the surveyby e-mail and the sample size was obtained. Non-business Internet usage at workof the participants has been examined in terms of various demographic variablesand interpreted whether or not these demographic variables are influenced byinternet usage preferences. Participants'cyberloafing behaviors wereconcentrated in behaviors considered "insignificant cyberloafing", the number of participants in "significant cyberloafing" behaviorswas very small and a large number of employees regarded the internet as meansof obtaining information.

Sanal kaytarma;iş yerinde çalışma saatleri içerisinde internet ve bilgisayarların işleilgili olmayan kullanımıdır. Bu araştırma ile Maliye Bakanlığı MilliEmlak Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı çalışanlarının sanal kaytarmadavranışlarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. 147 katılımcı e-posta yoluylaanketi doldurarak araştırmaya katılmış ve çalışmanın veri seti elde edilmiştir.Katılımcıların; iş yerinde iş ile ilgisi olmayan internet kullanımları çeşitlidemografik değişkenler açısından incelenmiştir ve internet kullanımtercihlerinde bu demografik değişkenliklerin etkisinin olup olmadığıyorumlanmıştır. Katılımcıların sanal kaytarma davranışlarının “önemsiz sanalkaytarma” olarak kabul edilen davranışlarda yoğunlaştığı, “önemli sanalkaytarma” davranışlarında bulunan katılımcıların sayısının ise çok az olduğu veçalışanların büyük bir çoğunluğunun interneti bilgi edinme aracı olarakgördüğünü sonuçlarına ulaşılmıştır.
Sanal Kaytarma: Milli Emlak Müdürlüğü Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
anemon
Keywords: Deviant Organizational Behavior; Cyberloafing; Internet Usage at Work; Sapkın Örgütsel Davranışlar; Sanal Kaytarma; İş Yerinde İnternet Kullanımı