Türkiye'de Din Felsefesi Alanında Yapılmış Olan Doktora Tezlerinin Ele Aldığı Konular Açısından Analizi - Yıldız, İbrahim (Muş Alparslan Üniversitesi, 2018)
Din Felsefesi birçok ülkedeolduğu gibi Türkiye’de de son yarım yüzyıldır gelişmekte olan bir bilimdalıdır. Bu bilim dalı Türkiye’de özellikle 1990’lardan sonra pek çoküniversitede ders olarak okutulmuş ve lisansüstü programların yapıldığı biralan haline gelmiştir. Son yıllarda farklı üniversitelerde çalışılan butezlerde çeşitlilik ve çokluk kendini göstermeye başlamıştır. Bu tezlerin elealdıkları konuları bütüncül bir bakış açısı ile ele alıp değerlendirmekönemlidir. Bu sayede ülkemizde yapılmış olan çalışmaların alanın hangikonularını ele aldıklarını ve hangi konuların çalışılmadığı tespit edilmişolacaktır. Türkiye’de tamamlanmış olan doktora tezlerini konularına göre elealan bu çalışma söz konusu tezleri niceliksel olarak betimsel bir analiz ile tespitve tasnif etmeyi amaçlamaktadır.  Bu amaçla din felsefesi alanında yapılanve YÖK Ulusal Tez Tarama Merkezi ve İSAM veri tabanlarında yer alan doktoratezleri incelenecektir. Böylece bu çalışmaların ele aldıkları konuları bütüncülbir şekilde görmek mümkün olacaktır. Ayrıca bu çalışma, ileride din felsefesialanında yapılacak çalışmaların ele alabilecekleri konulara ışık tutacaktır.
dinbil
Keywords: Din Felsefesi; Doktora Tezleri; Türkiye