Üniversite-okul ortakligi - Güner, Halim (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Ögretmenlerin profesyonel gelisiminin bir ayagi olan üniversite okul ortakligi ülkemizde az deginilen ve pratik olarak az uygulanan bir konudur. Degerlendirmeye konu olan kitap tam da bu noktaya egilmektedir. Ögretmenlerin profesyonel gelisimini farkli ülke örneklerinden genis bir çerçevede ele alan kitap, sonraki bölümlerde üniversite okul ortakligi uygulamalarini ele alarak konuyu derinlestirmistir. Türkiye örneklerine de deginen kitap hali hazirda uygulanan bir örnege dahil olan ögretmenler ile yapilan kapsamli görüsmeler ile uygulamanin tüm yönlerini gözler önüne sermistir. Kitap ülkemizde eksik olan üniversite okul ortakliginin nasil olmasi gerektigi yönünde verilen degerli öneriler ile son bulmustur. Sonuç olarak kitap ciddi bir açigi kapatmak ve ileride olabilecek üniversite okul ortakliklarina rehber olmak yönlerinden faydali ve önemli bir katki saglamistir.
Keywords: Other Fields of Education; Alan Egitimleri