2 manyetik eğrilerin akışları - ıbiş, Eylem Berku (Muş Alparslan Üniversitesi, 2024)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm çalışmanın giriş kısmı olup, öncelikle fiziksel tanım ve kavramlar verilmiştir ve daha sonra 3-boyutlu Öklid uzayında 2-manyetik eğriler üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, çalışmamızda kullanılan temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, manyetik eğriler ele alınmıştır. Dördüncü bölümde, 3-boyutlu Öklid uzayında 2-T manyetik eğriler, 2-N manyetik eğriler, 2-B manyetik eğriler ve vektör alanları elde edilmiştir. Bunun sonucunda 2 manyetik eğrilerin akışları bulunmuştur. 2024, 56 Sayfa Anahtar Kelimeler: Frenet çatısı, Lorentz kuvveti, manyetik eğriler, 2- manyetik eğriler, vektör alanı , 2- manyetik eğrilerin akışları

This study consists of four parts. The first chapter is the introduction of the study, firstly, physical definitions and concept are given and then information about the studies on 2-magnetic curves in 3-dimensional Euclidean space are given. In the second chapter, the basic definitions and theorems used in our study are given. In the third chapter,magnetic curves are discussed. In the fourth chapter,2-T magnetic curves, 2-N magnetic curves, 2-B magnetic curves and vector fields are obtained in 3-dimensional Euclidean space. As a result the flows of 2 magnetic curves are found. 2024, 56 Pages Keywords: Frenet farme, Lorentz force, magnetic curves, 2-magnetic curves, vector field, flows of 2-magnetic curves
Flows of 2-magnetic curves
Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Ana Bilim Dalı, Matematik Bilim Dalı
Keywords: Matematik; Mathematics