Selma Sevkli, Bir Ulusalci Nasil Düsünür: Seküler Milliyetçiligin Zihin Haritasi, Istanbul: Ufuk Yayinlari, 2011, 184 s. - Koyuncu, Ahmet Ayhan (İlmi Etüdler Dernegi, 2012)
“Bir Ulusalci Nasil Düsünür” adli kitap, genç bir yazar olan Selma Sevkli tarafindan yapilmis bir alan arastirmasinin ürünüdür. 1981 Almanya dogumlu Sevkli, Psikoloji lisansi yaptiktan sonra Amerika’da sosyal bilimler egitimi almis ve daha sonra Türkiye’ye gelerek kültürel incelemeler alaninda yüksek lisans yapmistir. Bu kitabi, yüksek lisans çalismasina dayanmaktadir. Yazarin ikinci kitabi olan bu eserde, derinlemesine gözlem teknigi kullanilarak veriler elde edilmis, arastirma, görüsme sürecinde bazi degisikliklerin yapilmasina da imkân veren yari-yapilandirilmis görüsme seklinde gerçeklestirilmistir. Sosyal medya araciligiyla tespit edilen 12 kisi ve kisisel iliskilerle bulunan 5 kisinin dâhil oldugu, toplam 17 kisiyle görüsme sonucu ortaya çikmistir. Ufuk Yayinlari tarafindan basilan kitap, 184 sayfadan olusmaktadir. Kitabin ismi yayinevi tarafindan konulmus ve bunun izahi için ayri bir önsöz yazilmistir. Bunun sebebi, kitapta ulusalcilik kavramindan ziyade seküler milliyetçilik kavraminin kullanilmasidir. Ancak yayinevi, yerinde bir tercihle, kitabin kullaniminda ulusalcilik kavramini tercih etmistir; çünkü ülkemizde kavramin tam karsiligi budur.
Keywords: Sociology; Sosyoloji